Raceweekend van Onvergetelijke Retrofietsen Ettelgem in hartje Oudenburg

Zaterdagmiddag ging al een groep van start voor de rondrit naar Snellegem en terug. (Foto LIN)
Redactie KW

Zaterdag 10 en zondag 11 september organiseert de vereniging ORE (Onvergetelijke Retrofietsen Ettelgem) een groots evenement in het centrum van de Arnoldusstad. Met de World Cup Hoge Bi zet ORE Oudenburg op de wereldkaart. Eric Desmedt en Ria Dely zetten samen met hun bestuur en medewerkers hun beste beentje voor om het gebeuren grote internationale weerklank te geven.

Het raceweekend in het centrum van Oudenburg ging deze middag van start met een een rondrit in de dichte omgeving. “Om alle deelnemers een slaapplaats te geven mogen we het terrein rond De Tunne als camping gebruiken. Veel wielrenners komen met caravan of motorhome. De kleedkamers van de sporthal zijn ook ter beschikking”, vertelt Eric Desmedt. Het bestuur wordt zaterdagnamiddag nog in het stadhuis ontvangen en organiseert om 19 uur nog een feestmaaltijd met travestieshow in sporthal Ter Beke.

Zondag 11 september worden verschillende wedstrijden gereden: World Cup voor hoge bi’s gereden, races met oude koersfietsen, met deelname van de kampioenen uit Zweden, Zwitserland, Tsjechië, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, de zesvoudige kampioen uit Nederland en uiteraard Thomas Duyck uit Kortrijk, de Belgische kampioen.

Haar op de benen

“Iedereen die aan de races voor oude koersfietsen wil deelnemen, is welkom. Voorwaarden zijn dat de fiets van 1980 of jonger is, dat er haar op de benen staat en dat de renner in aangepaste outfit is”, vertellen Eric en zijn echtgenote Ria Dely. “We mogen ook schepen Peter Velle aan de start verwachten.” Er wordt op een parcours van 930 meter gekoerst: vertrek aan de markt, Abdijlaan, Karpelhofstraat en via de Ettelgemsestraat weer naar de markt. Het aantal ronden wordt aangepast aan de grootte van de groep.

Verder wordt ook nog het Belgische kampioenschap hoge bi gereden, de fixed gears finale, de World Cup Finale en de Grote Prijs Stad Oudenburg of het open kampioenschap hoge bi. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier