Raadslid SP.A vreest dat Lissewege het straks zonder geldautomaat moet stellen

Redactie KW

Mathijs Goderis, gemeenteraadslid voor SP.A, vreest dat de plaatselijke KBC-afdeling in Lissewege binnen enkele maanden de deuren sluit.

“Daarmee verdwijnt niet alleen de bank, maar ook de enige geldautomaat in Lissewege”, zegt Mathijs Goderis, die vernam dat het kantoor in ‘het witte dorp’ binnen enkele maanden zou sluiten. “De bank in Lissewege is nochtans een vaak gebruikte bank. De automaat moet één van de meest gebruikte in de omtrek zijn. In een dorp waarvan een deel bestaat uit ouderen, vaak niet zo goed te been, is een goede combinatie van digitale en fysieke dienstverlening absoluut noodzakelijk. Met deze beslissing gaat de bank voorbij aan het principe van goede dienstverlening, en verliest ze uit het oog dat een lokale afdeling daarvoor instaat.”

“Eerst de bank redden, dan het deksel op de neus”

“Het vertrek van deze bank is voor mij een symbool,” zegt Mathijs Goderis. “Naast het verschralen van het openbaar vervoer naar Brugge-Noord (en vele andere Vlaamse dorpen) is dit het zoveelste teken dat alles gecentraliseerd wordt rond de grootste woonkernen, zonder daarbij rekening te houden met de inwoners van kleinere dorpen en gemeenten. Stad Brugge en de lokale handelaars zetten zich met veel enthousiasme in voor het leven en het toerisme in ons dorp. We zijn het beu dat steun van de grote krachten – bank en hogere overheden – telkens weer ontbreekt. Het is cynisch te moeten zien dat de bevolking eerst de banken mag redden, waarna ze het deksel op de neus krijgt. Daarom mijn vraag en oproep naar de KBC: heroverweeg deze beslissing!”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier