Raadskelder in Kortrijk krijgt nieuw leven

© foto JVGK
Redactie KW

Nog tot en met 31 december is de Raadskelder het toneel van een pop-up antiektentoonstelling. Een gezamenlijk initiatief van een zevental Kortrijkse antiquairs.

De eerste drie weekends van december vindt in de authentieke middeleeuwse Raadskelder onder het stadhuis een tentoonstelling plaats van antiek. “De kelder staat reeds 10 jaar leeg. We hebben een aanvraag gedaan om er iets mee aan te vangen. Het idee dateert van erfgoeddag”, vertelt antiquair Ignace Van Canneyt. Bij nader inzien een fantastische en spectaculaire locatie om antieke kunst en ander werk te tonen. De deelnemende Kortrijkse antiquairs zijn allen gehuisvest in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. “In Kortrijk zijn er veel mensen die van kunst en antiek houden. Wij zijn nog met 10 antiekhandelaars in Kortrijk. In Rijsel bijvoorbeeld is er geen enkele meer.”

Volgens antiquair Bruno Speybrouck is de tentoonstelling een mooi visitekaartje. “Veel mensen zijn zich niet bewust dat er nog 10 handelaars zijn. Ook niet van waar wij mee bezig zijn: restauratie, aankoop, antiek. De locatie is perfect, het zou een mooie herbestemming kunnen zijn. De tentoonstelling is zeker voor herhaling vatbaar.” De expo kan nog bezichtigd worden op 4, 10, 11, 17 en 18 december, telkens van 14 tot 19 uur.

(PVH/ foto JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier