PZ Westkust kan gestolen koersfiets in zelfde weekend al terug aan eigenaar bezorgen

Redactie KW

Afgelopen weekend kon de politie Westkust een bestolen vrouw uit Veurne gelukkig maken door haar haar gestolen koersfiets al terug te bezorgen.

Het slachtoffer, een 39-jarige vrouw uit Veurne, deed op zaterdagnamiddag 2 april aangifte van een inbraak in haar opslagruimte in de Strandlaan in Sint-Idesbald. Eén van haar dure koersfietsen bleek gestolen.

PZ Westkust ging ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen en kwam al snel een verdachte, een 30-jarige man uit Lille, op het spoor. Ze konden hem lokaliseren in De Panne, bij een vriendin. Hij bleek, zonder er ingeschreven te zijn, gebruiker van het achterliggende appartement grenzend aan de opslagruimte.

Omgeruild via Kapaza

In zijn gsm werden foto’s van de gestolen fiets teruggevonden. Na confrontatie gaf de dader uiteindelijk toe de fiets gestolen te hebben vanuit de opslag. Hij ruilde de fiets intussen voor twee bromfietsen via zoekertjessite Kapaza met een onwetende burger, een 35-jarige man uit Veurne.

Na enig opzoekwerk kon de interventieploeg de fiets uiteindelijk recupereren bij de onwetende burger. Het dolgelukkige slachtoffer kwam diezelfde avond nog de fiets ophalen.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier