PZ Vlas houdt grootschalige politieactie tegen rondtrekkende dadergroepen

Redactie KW

De politiezone Vlas heeft donderdag een grootschalige controleactie gehouden over het hele grondgebied. De actie loopt nog tot 23 uur ‘s avonds.

Zestig politiemensen startten donderdag om 15 uur met een grote controleactie. Flexibele zichtbare controleposten stonden verspreid opgesteld over het hele grondgebied van de politiezone, van Kortrijk over Kuurne tot in Lendelede. Bovenop de grondige controle en screening van voertuigen en personen was er ook aandacht voor verkeersveiligheid.

Rino Defoor, korpschef PZ Vlas, noemt het bijzondere aan deze actie de grootschaligheid van inzet en middelen. “Er worden politiemensen ingezet uit zowel de verschillende operationele diensten als uit de steundiensten”, zegt hij. “Het tijdstip in het jaar is bewust gekozen omdat de vroege duisternis niet zelden zorgt voor meer rondtrekkende daders en dadergroepen, die zowel namiddag- als vooravondinbraken proberen te plegen. De lokale politie Vlas wil haar burgers geruststellen en tonen dat we de klok rond alert zijn rond inbraakgevoelige invalswegen en woonwijken. We vragen aan de bewoners om zelf extra alert te zijn.”

Significante stijging

De actie had zowel een preventief als een ontradend karakter en kaderde onder meer in de aanpak van zowel namiddag- als vooravondinbraken, weet ook Francis Benoit, burgemeester van Kuurne. “Het afgelopen jaar is het aantal inbraken in de gemeente spectaculair gestegen. In Kortrijk is er een relatieve daling over het algemeen. Bij de woninginbraken zitten we met een stijging van 25 procent ten opzichte van vorig jaar. Bij de inbraken in appartementen hadden we er vorig jaar geen, nu al zeven. Bij inbraken in openbare gebouwen hadden we er vorig jaar twee, nu negen. Bij inbraken in voertuigen zaten we in 2015 aan 10, nu aan 19. Met deze actie willen we de bevolking in Kuurne het besef geven dat de politie aanwezig is.”

(IC – Foto LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier