PZ Het Houtsche mag straks beelden van Agentschap Wegen en Verkeer gebruiken

Redactie KW

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal zijn beelden ten dienste stellen voor de lokale politie.

Op 8 en 10 februari vindt een proefproject plaats in politiezone Het Houtsche, dat is regio Oostkamp, Beernem, Zedelgem. Dat meldt provinciegouverneur Carl Decaluwé.

Het cameranet in de provincie West-Vlaanderen sluit zich steeds verder. Op 8 en 10 februari zal er voor het eerst een koppeling gemaakt worden tussen de camera’s van een lokale politiezone en deze van het Agentschap Wegen en Verkeer. “We hebben daar twee jaar op aangedrongen. Komende week vinden de eerste testen plaats en moet het systeem met een zogenaamde convergentiebox verder kunnen uitgerold worden. Heel wat zones wachten daarop om verder te investeren in nieuwe camera’s”, aldus Decaluwé.

Op initiatief van Decaluwé is West-Vlaanderen bijna volledig gedekt met een cameraschild. Er zijn tot op heden al 175 verkeerscamera’s en 492 bewakingscamera’s in vijftien van de 19 politiezones. Zes zones hebben samen ook al 39 nummerplaatherkenners en 11 zones hebben samen al 12 mobiele ANPR-camera’s. Daar moeten in 2016 nog 58 vaste en 16 mobiele camera’s bijkomen. Tegen het einde van het jaar zouden er dus ruim 125 nummerplaatherkenners operationeel zijn. Tien zones zitten ook al op de provinciale server waar heel wat data en gegevens gebundeld zijn en uitgewisseld worden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier