Pyjamazwemmen laatste activiteit voor jaarlijkse onderhoud van Tieltse zwembad

Samen met vriendinnen plezier maken: Alice Opsomer, Julie Engels, Anaï Soenens, Luka Neirynck en Janelle Dinneweth waren er graag bij. © Foto WME
Redactie KW

Terwijl ouders, grootouders of carpoolchauffeurs van dienst in alle rust en veilig achter glas konden genieten van een drankje zagen ze hoe hun kleine oogappels iets meer decibels produceerden in het goed gevulde Tieltse zwembad. Het pyjamazwemmen was opnieuw een succes met meer dan 230 kinderen.

Onder het waakzame oog van een groep redders langs de kant en duikers van duikersclub Blue Lagoon in het water waagden meer dan 230 kinderen zich in hun tofste pyjama aan een duik in het 50 meterbad.

Gedurende bijna anderhalf uur konden de kinderen, waarvan de grootste groep onder de 12 jaar was, zich naar hartenlust uitleven in het zwembad. De medewerkers van de Tieltse sportdienst, die al voor de 13de keer het pyjamazwemmen organiseerde, hadden voor de gelegenheid met theelichtjes en aangepaste achtergrondmuziek voor een sfeervol kader gezorgd. Samen met de zoeklichten van de duikers in het water zorgde dat voor een toch wel heel speciale sfeer en een oorverdovend enthousiasme bij de aanwezige kinderen tijdens de momenten dat het licht kortstondig en gecontroleerd gedoofd werd.

Gesloten tot 2 april

Het pyjamazwemmen is traditiegetrouw de laatste activiteit die de sportdienst organiseert voor men de stop uit het bad trekt om zo 1 miljoen liter water weg te laten vloeien en het druk gebruikte zwembad zijn noodzakelijke jaarlijkse onderhoud te geven. Het Tieltse zwembad zal wegens dat jaarlijkse onderhoud gesloten zijn van maandag 19 maart tot en met maandag 2 april.

Sharina Ceenaeme (11): “Gewoon gek doen in het water”

Pyjamazwemmen laatste activiteit voor jaarlijkse onderhoud van Tieltse zwembad
© Foto WME

“Ik ben lid van de zwemclub Tieltse Zeeduivels en zwem dus heel graag. In een normale week kom ik dan ook minstens vier keer per week naar het zwembad. Het pyjamazwemmen is natuurlijk geen training of schoolzwemmen. Dit is vooral leuk omdat je anders nooit met je pyjama in het zwembad mag. Als ik anders kom, is het trouwens vooral om baantjes te trekken. Nu heb ik een hele groep vriendjes en vriendinnen uitgenodigd om ons gewoon te amuseren. Dit is al het derde jaar dat ik kom en het blijft plezant om met zoveel bekende mensen gewoon gek te kunnen doen in het water.”

Pierre Van Dorpe (8): “Mijn pyjama aan de kant gelegd”

Pyjamazwemmen laatste activiteit voor jaarlijkse onderhoud van Tieltse zwembad
© Foto WME

“Met school komen we al naar het zwembad sinds de derde kleuterklas, maar anders kom ik hier niet zoveel. Mijn pyjama zelf heb ik wel al aan de kant gelegd, omdat die door het water veel te zwaar aanvoelde. Toch wou ik er bij het pyjamazwemmen absoluut bij zijn. Het is vooral fijn omdat we hier metheel veel vrienden zijn om te spelen en we krijgen zelfs een drankje.” Net zoals het overgrote deel van de aanwezigen is ook voor Pierre, die als floorballer liever de voetjes op het droge houdt, de funfactor belangrijker dan het echte zwemmen zelf.

Elena Barrio Valles (8): “Tof dat de lichten aan en uit gaan”

Pyjamazwemmen laatste activiteit voor jaarlijkse onderhoud van Tieltse zwembad
© Foto WME

“Thuis loop ik graag lang rond in mijn pyjama en ook zwemmen doe ik heel graag. Tijdens het pyjamazwemmen kan ik dus die twee dingen combineren in één activiteit. Ik ben al heel vroeg begonnen met watergewenning en daarna leerde ik zwemmen bij de zwemclub. Daar ben ik nu geen lid meer van, maar we komen met school wel nog regelmatig naar hier om beter te leren zwemmen. Vandaag telt gewoon het plezier maken. Samen met mijn vriendin Camille kom ik al voor de tweede keer omdat het zo leuk is. We gaan op de glijbaan en het is tof dat de lichten aan en uit gaan.”

(WME)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier