Pulobar in Izegem vanaf morgen opnieuw open na methanolvergiftiging

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De pop-up zomerbar Pulobar in Izegem is vanaf morgen, vrijdag 14 juli, opnieuw open. De zaak was vier weken gesloten na een methanolvergiftiging waarbij een jonge dame om het leven kwam.

Begin juni kwam de 29-jarige Sarah Palaisy uit Diksmuide om het leven na een methanolvergiftiging die ze opliep na een avondje stappen, onder andere in de Pulobar in Izegem. Bij een huiszoeking werd methanol teruggevonden in een fles alcohol in de zomerbar, waarop de bar onmiddellijk gesloten werd door burgemeester van Izegem Bert Maertens.

Ondertussen ging het parket verder met het onderzoek. “De laatste tijd gingen er veel geruchten over illegale alcohol en zo, maar die zijn totaal uit de lucht gegrepen. Het feit dat we opnieuw open mogen, is het beste bewijs van onze onschuld. Het waren de zwaarste vier weken uit mijn carrière, maar uit respect voor het onderzoek en voor Sarah hebben we onze volledige medewerking verleend”, vertelt Frederik Stragier, een van de sterke mannen achter de Pulobar.

Extra maatregelen

“De beslissing om opnieuw open te gaan vanaf vrijdag 14 juli werd genomen in samenspraak met de burgemeester en het stadsbestuur en gaat gepaard met strenge voorwaarden, om de veiligheid van onze bezoekers te garanderen. Er zijn extra camera’s, meer security, paspoortcontrole, meer parkeerwachters, enz. We wilden absoluut opnieuw open doen. Voor onze sponsors, maar ook voor ons personeel dat zich voor een hele zomer had geëngageerd en zo plots enkele weken op zoek moest naar een alternatief. En dan heb je nog de vele mensen die hier iedere week passeerden en konden genieten van een fijne avond, er was heel veel vraag naar wanneer we opnieuw open zouden gaan.”

De impact van de sluiting is gigantisch. “Het gaat nu niet meer om winst maken, maar om zorgen dat we rond komen of geen te groot verlies hebben. We waren drie weekends gesloten, dat gaat om 15.000 mensen die we mislopen. Bovendien hebben we heel wat materiaal moeten wegsmijten wegens niet vers genoeg meer, daarnaast liepen de huurkosten natuurlijk nog steeds door. Een maand lang leefden we in constante onzekerheid, maar we zijn blij dat we opnieuw open kunnen gaan!”

Pulobar in Izegem vanaf morgen opnieuw open na methanolvergiftiging

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier