Publiek verkiest Thiemo Vanden Berghe als Prins Carnaval 2016 in Zwevezele

Tijdens de verkiezingsfuif voelde je duidelijk de spanning. © Nele
Redactie KW

De stemmen zijn geteld en de uitslag is bekend. Thiemo Vanden Berghe en zijn roosje Heidi Desmet kregen de meeste stemmen.

Tijdens de verkiezingsfuif voelde je duidelijk de spanning. Veel mensen kwamen af naar de feesttent om hun stem uit te brengen. Iedereen liep dan ook met de spannende vraag rond wie de nieuwe Prins Carnaval zou worden. Dit jaar voerden de blauwe en groene allebei een leuke campagne. Bij de blauwe hoorden Frederic Wolfcarius en zijn roosje Nancy Deboodt. Bij de groene hoorden Thiemo Vanden Berghe en zijn roosje Heidi Desmet.

Dolgelukkig

In het totaal werden er zaterdagnacht 2.843 stemmen uitgebracht waarvan er 1.819 stemmen naar Thiemo en Heidi gingen. De tegenpartij kreeg 1.003 stemmen. Daarbij kwamen er nog 21 ongeldige stemmen naar voor. “Het was een fantastisch moment toen ik hoorde dat ik verkozen werd tot Prins Carnaval”, reageerde Thiemo. “Het gevoel dat door mij stroomde is heel moeilijk te beschrijven. Met onze campagne haalden wij het onderste uit de kan en het resultaat mag er wezen. Wij zijn alvast dolgelukkig.”

(NS)