Provinciedomein De Nachtegaal in De Panne wordt Duinpanne

Gedeputeerde Guido Decorte en Centrumleider Emmanuel Demey onthullen de nieuwe naam en het nieuwe logo van het bezoekerscentrum. © MVO
Redactie KW

Het populaire West-Vlaamse provinciedomein De Nachtegaal in De Panne heet voortaan Duinpanne. Dat maakte de provincie woensdag bekend bij de voorstelling van enkele infrastructurele ingrepen.

In 2014 nam de provincie het bezoekerscentrum De Nachtegaal over van de Vlaamse overheid en had ze meteen de intentie om het centrum en alles errond onder handen te nemen. Bij die oefening hoort volgens de provincie ook een nieuwe naam die beter de lading dekt.

“De provincie probeert met haar bezoekerscentra steeds transparant te zijn voor de bezoeker. Namen als De Gavers, Zwin, Bulskampveld, Blankaart en De Palingbeek laten niets aan de verbeelding over en zijn duidelijk. De Nachtegaal was hierin een buitenbeentje, deze naam dekte ook niet de lading van de werking van het bezoekerscentrum”, aldus gedeputeerde Guido Decorte.

“‘Ontdek de zee’ wordt telkens mee vermeld als baseline, waardoor het geheel staat voor wat het bezoekerscentrum is. De ligging en de inhoud worden perfect weergegeven.”

Het bezoekerscentrum wordt sinds midden maart aangepakt. De huidige inkomzone wordt vervangen door een nieuwe open tentoonstellingsruimte. Door de ligging komen veel scholen op zeeklassen om iets bij te leren over de zee. Er komt dan ook een nieuwe expo waarin de kustnatuur centraal zal staan. De provincie pompt ruim een half miljoen euro in het project.

(Belga/MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier