Provincie voegt vroeger winkelpand bij toekomstig provinciaal domein in Kaaskerke

Redactie KW

De provincie West-Vlaanderen heeft een verkoopsovereenkomst getekend met de eigenaar van een voormalig winkelpand langs de IJzerdijk in Kaaskerke. “Bedoeling is om de winkel en de grond te voegen bij het toekomstige provinciaal domein IJzerboomgaard”, zegt gedeputeerde Guido Decorte.

De decoratiewinkel langs de IJzerdijk in Kaaskerke ter hoogte van de spoorwegbrug over de IJzer, paalt aan het toekomstige provinciaal domein De IJzerhoeve. Met de aankoop van het pand kan deze hoek in het nieuwe provinciaal domein worden geïntegreerd. “Zonder deze aankoop hadden we bij de oorspronkelijke KTA-hoeve moeten bijbouwen”, zegt Guido Decorte. “Na het verwerven van deze gebouwen kunnen de Groene Kans en de Landschapswacht van de Groene Kans in deze ruimtes worden ondergebracht. Het gebouw zelf is in goede staat en kan probleemloos in gebruik worden genomen.”

“Door deze aankoop kunnen we dit deel van de site ook beter ruimtelijk integreren in het geheel van het toekomstige provinciaal domein”, aldus Guido Decorte. “Enkel aan de voorkant zullen we wat aanpassingswerken uitvoeren om het gebouw beter te doen aansluiten bij de rest van de IJzerboomgaard. Ook kunnen we straks de recreatieve functies meer op de hoeve zelf concentreren, terwijl de meer technische aspecten naar het nieuw aangekochte pand verhuizen. Daarnaast krijgen we nu ook de mogelijkheid om nog een extra toegangsweg naar het provinciaal domein te voorzien over deze gronden.”

Intussen heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het precieze tracé van de toekomstige zuidwestelijke omleidingsweg om Diksmuide bepaald. “Het is de bedoeling om het hele provinciaal domein in te plannen tussen de omleidingsweg, de IJzer en de spoorweg”, aldus Guido Decorte. “Tussen de omleidingsweg en het provinciaal domein komt ook een aarden wal die de auto’s op de omleidingsweg zoveel mogelijk aan het zicht moet onttrekken. De eigenlijke werken voor De IJzerboomgaard hopen wij te starten tegen de zomer 2015. In het najaar vragen we de bouwvergunning aan.” (TVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier