Provincie viert 20 jaar gebiedsgerichte werking

We zien Claude Willaert, Oostends schepen Jean Vandecasteele, regiocoördinator Kust Kathy Belpaeme, gedeputeerde Guido Decorte, Anne Verdermeulen, Blankenbergs burgemeester Patrick De Klerck, Hannelore Malfait en Vliz-directeur Jan Mees. (Foto ML)
Redactie KW

In het Streekhuis Kust van de provincie West-Vlaanderen aan de Oostendse Wandelaarkaai werd 20 jaar gebiedsgerichte werking doorgelicht.

Tijdens de bijeenkomst werd de pioniersrol toegelicht die de provincie gespeeld heeft in de streekwerking. De provinciale gebiedswerkers van de vijf streekhuizen tekenen op een duurzame manier samenwerkingsverbanden en projecten uit op maat van een regio. Het doel is positieve impulsen geven aan duurzame streekontwikkeling. Het Streekhuis Kust is de jongste in de rij. Het ontstond in 2014 uit het Coördinatiepunt Duurzaam Kustbeheer. “In feite is het Streekhuis Kust de voortzetting van dat Coördinatiepunt en focust het vooral op ruimtelijke planning, toerisme, welzijn en natuur- en milieueducatie”, vertelt regiocoördinator Kathy Belpaeme. “Daarbij proberen we een evenwicht te vinden tussen allerlei functies, actoren en overheden aan de kust.” Initiatieven van de voorbije jaren waren onder meer het uitgeven van een Kustatlas, het opstellen van een Kustkompas, het thema beheer van het strand en dit jaar toert een mobiele meeuwenmuseum rond langs de kust.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier