Provincie onderzoekt haalbaarheid van olympische schaatsbaan en indoorskeelerpiste

05/04/17 om 11:54 - Bijgewerkt om 12:17

Momenteel bestaat in ons land geen enkele schaatsbaan van 400 meter die geschikt is voor de olympische disciplines.

Provincie onderzoekt haalbaarheid van olympische schaatsbaan en indoorskeelerpiste

© Getty Images/iStockphoto

"In haar zitting van donderdag 9 maart besliste de deputatie van de provincie West-Vlaanderen om een onderzoek te laten uitvoeren naar de haalbaarheid van en de nood aan een multifunctionele 400 meter-schaatsbaan, aangepast aan olympische normen voor nationale en internationale wedstrijden en stages en een indoorskeelerpiste", laat de provincie weten in een persbericht. "Het is de bedoeling om de opdracht tegen oktober 2017 af te ronden. De studie omvat enerzijds het onderzoeken en beschrijven van een concreet, onderbouwd, afgetoetst en realiseerbaar beeld voor de haalbaarheid van een dergelijke schaatsbaan en een indoorskeelerpiste op het grondgebied West-Vlaanderen. Daarbij dient rekening gehouden te worden met een zo klimaatneutraal mogelijke exploitatie."

Verouderde schaatsinfrastructuur

"Anderzijds wil de provincie laten onderzoeken of een schaatscomplex met andere verwante sport- en welnessactiviteiten kan gecombineerd worden en welke publieke en/of private partners zouden kunnen instaan voor ontwerp, bouw, financiering en exploitatie. In tegenstelling tot Nederland bestaat er in ons land momenteel geen enkele volwaardige schaatsbaan van 400 meter die geschikt is voor olympische schaatsdisciplines. Bovendien kampt West-Vlaanderen met het probleem dat de twee huidige schaatsbanen, Finlandia in Gullegem en de schaatsbaan aan het Boudewijnpark in Brugge, sterk verouderd zijn en op termijn grondig gerenoveerd of stopgezet moeten worden. Om die reden laat het provinciebestuur West-Vlaanderen de haalbaarheidsstudie uitvoeren."

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!