Provincie denkt aan extra afdamming Blekerijbeek in Pittem

Redactie KW

De bewoners en omwonenden van de tijdens de waterellende van 28 juli getroffen Pittemse straten werden maandagavond uitgenodigd op een gemeentelijke infovergadering.

Filip Demey, Jan Vandecavey en Chris Marreel gaven maandagavond tekst en uitleg. (Foto JG)

De bedoeling was om een beeld te schetsen van de oorzaken van de overstroming en de eventueel in de toekomst te nemen maatregelen ter voorkoming. De achtergrond bij de overlast werd geschetst door schepen Chris Marreel, die benadrukte dat vooral de uitzonderlijke hoeveelheid neerslag aan de basis van de problemen lag. Vervolgens kwam Jan Vandecavey van de provincie West-Vlaanderen aan het woord, die aangaf dat wat de provincie betreft eventuele mogelijke oplossingen liggen in het afremmen en eerder bufferen van het regenwater en in een bijkomende afdamming van de Blekerijbeek.

Tenslotte schetste Filip Demey van het gelijknamige studiebureau de maatregelen die zullen genomen worden om de capaciteit van de bufferbekkens te verhogen. Na alle uiteenzettingen was er voor de talrijk opgekomen aanwezigen nog een half uur tijd om vragen te stellen. We zien vlnr. .

(JG)