Protest tegen de komst van windmolens houdt aan in Passendale en Westrozebeke

© ZB
Redactie KW

Het parochiaal centrum De Craeye in Passendale was goed gevuld voor de informatieavond van Frontwind2017. Het buurtcomté wil geen windturbines tussen de Osselstraat en de Westrozebekestraat op de grens van Passendale met Westrozebeke.

Er zijn plannen van Tracebel Engie in opdracht van de firma Jockvansteen tot het oprichten van twee windmolens tussen de Osselstraat en de Westrozebekestraat. “Maar die windmolens passen hoegenaamd niet in het historisch landschap en zijn minder dan 250 meter verwijderd van onze woningen”, zegt het comité Frontwind2017. Op de infovergadering werd uitleg gegeven waar de turbines juist zouden komen en er werd ook aandacht besteed aan de hinderlijke gevolgen, zoals schaduwslag, lawaai en trillingen. De tweehonderd aanwezigen luisterden aandachtig naar getuigenissen van mensen die in de omgeving van een turbine wonen.

Indrukwekkend was de maquette op de juiste schaal die een turbine voorstelde naast de kerk van Passendale. Op het einde van de avond konden de aanwezigen ook bezwaar indienen. Die bezwaren zullen op maandag 8 augustus, de dag waarop het openbaar onderzoek eindigt, overhandigd worden aan het gemeentebstuur, dat advies moet uitbrengen bij de provincie, dat de uiteindelijke beslissing moet nemen. Frontwind2017 wil echter doorgaan tot het bittere einde en nam een advocaat onder de hand.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier