Pronostiekwedstrijd rond Winkel Koerse gewonnen door deel van Gullegemstraat

© Jan Stragier
Redactie KW

Het paard ‘Dax De Corta’ van driver Brecht Staessens zorgde er met zijn overwinning in de 160ste Winkel Koerse voor dat het eerste deel van de Gullegemsestraat tot aan het Rond Punt, de Winkel Koerse Wijk is voor het komende jaar.

Ook de vijfde editie van de pronostiekwedstrijd kon rekenen op een geweldige belangstelling van de betrokken straten en wijken,” vertelt voorzitter Krist Vandemoortele van de koninklijke vzw De Paardekoers aan de Steene Molen. “Ons doel is immers om zoveel mogelijk inwoners van onze gemeente St.-Eloois-Winkel bij het Winkel Koerse gebeuren te betrekken.”

Toeval bestaat niet: de winnende wijk 16 ging dit jaar met beide prijzen lopen. Hun paard won de straatharddraverij en daarnaast was ze ook de beste aangeklede straat.

Traditiegetrouw werd het geplaatste Winkel Koerse bord onthuld door de ‘echte’ burgemeester Bart Dochy en de huidige wijkburgemeester Lieselot Serroen.

Spetterend buurtfeest

“We zijn uiteraard heel tevreden met die overwinning !” aldus Lieselot. “Ook onze ‘paardenwagen’, in de aanloop naar Winkel Koerse van vorig jaar oogstte veel succes. We zien het al zitten om het ook dit jaar nog grootser aan te pakken. Via de sociale media zagen we dat sommigen toch wat jaloers waren op ons. Eén goede tip: verhuis misschien naar het eerste deel van de Gullegemsestraat en volgend jaar val je vanzelfsprekend in de prijzen…”.

De winnende Gullegemsestraat krijgt, als winnaar, in de komende maanden ook nog een spetterend ‘buurtfeest’ in het lokaal ‘De Oude Smisse’, aangeboden door de Koninklijke vzw De Paardekoers aan de Steene Molen.

(LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier