Prominenten op de afspraak voor ontmoetings- en zendingsfeest in Pervijze

Lode Aerts samen met enkele genodigden vlak voor de eucharistieviering begon. © ACK
Redactie KW

Ieder jaar wordt het ontmoetings- en zendingsfeest van de West-Vlaamse missionarissen, missiezusters, priesters en leken gevierd.

Het is de gewoonte dat hiervoor, vanuit het bisdom, een locatie wordt bepaald en meestal is dat in een stad. Dit jaar echter viel de keuze op Pervijze. Tal van hoogwaardigheidsbekleders waren op het zendingsfeest op 27 augustus. De namiddag kwam tot stand in samenwerking met de missiekern en de pastorale ploeg Pervijze, vzw Kontinenten, de stuurgroep Missiepastoraal en het Vicariaat Caritas en Diaconie van het Bisdom Brugge.

De ontvangende gemeenschap binnen het decanaat Diksmuide-Veurne en de geloofsgemeenschappen uit het zuiden die hier wonen en werken heten iedereen welkom, maar in het bijzonder de missionarissen in zending samen met hun familie en vrienden. In de kern van het gebeuren wordt er eucharistie gevierd met als thema ‘Kerk is Missie’. Binnen deze multiculturele zendingsviering die voorgegaan werd door Lode Aerts, bisschop van Brugge, worden alle gedoopten gezonden om in dialoog te evangeliseren en ons te laten evangeliseren. De missiekern van Pervijze zal het label van Missionaire Gemeenschap overhandigd krijgen door Missio Vlaanderen.

Na de eucharistie was er mogelijkheid om elkaar te ontmoeten in zaal Ten Bercle. De eucharistieviering werd opgeluisterd door het Matondokoor en de begroeting werd in verschillende talen gedaan. De kerk van Pervijze zat afgeladen vol. Burgemeester Laridon en schepen Obin vertegenwoordigden stad Diksmuide en commissaris-generaal herdenking Eerste Wereldoorlog en voormalig gouverneur Paul Breyne woonden de plechtigheid bij.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier