Projecten sportinfrastructuur in Waregem, Kortrijk, Beernem en De Haan krijgen West-Vlaamse centen

Redactie KW

De Vlaamse Liga Paardensport, de stad Kortrijk, de gemeente Beernem en het Zeepreventorium De Haan ontvangen in totaal 170.000 euro steun in het kader van het provinciaal reglement voor de subsidiëring van bovenlokale sportinfrastructuur.

Dat besliste de deputatie in haar zitting van donderdag 14 januari.

De Vlaamse Liga Paardensport ontvangt een subsidie van 15.000 euro voor de aanleg van een waterpartij op het eventing-oefenterrein in Waregem. Het middenplein wordt uitgebouwd tot een multifunctioneel sportplein. Het plein beschikt al over een galoppiste in zand en een gedraineerde graspiste. In het voorjaar van 2016 wordt een eb- en vloedpiste aangelegd.

De stad Kortrijk ontvangt een subsidie van 75.000 euro voor de inrichting van de Urban Sports Hal. Dit project omvat het verbouwen van een voormalige NMBS-loods tot een infrastructuur voor de beoefening van ‘urban wheels’ (skaten, BMX, steppen, longboarden…) en ‘urban walls’ (freerunning, boulderen, parkour…).

De gemeente Beernem ontvangt een subsidie van 50.000 euro voor de aanleg van een BMX-parcours in het nieuwe sportcentrum in Beernem.

Het Zeepreventorium De Haan kan op een subsidie rekenen van 30.000 euro voor de installatie van een condensatieketel in het zwembad.

Eerdere projecten

In 2015 kende de Provincie een gelijkaardige subsidie van 50.000 euro toe aan het nieuwe overnachtingsgebouw van de Zeescouts ‘Jan Bart’ in Harelbeke.

Daarnaast investeerde de Provincie in 2015 ook mee in de uitbouw van de gymzaal ‘Ter Leie’ in Lauwe (Menen) en de aanleg van het nieuwe BMX, trial- en cyclocrossparcours in Hooglede door respectievelijk 400.000 en 100.000 euro subsidie toe te kennen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier