Project ‘WoonZorgSaam’ in Lendelede bereikt de doelstellingen

Dimtri Boucquillon van het OCMW Lendelede. (Foto CLY)
Redactie KW

Vijf jaar geleden keurde de provincie het project WoonZorgSaam goed. De gemeente kreeg daarvoor een subsidie van 200.000 euro.

“Het OCMW en de gemeente sloegen de handen in elkaar”, zegt Carine Dewaele, stafmedewerker van het Sociaal Thuis. “Het project werd afgesloten op 15 april. Onze vooropgestelde doelstellingen zijn bereikt.”

“We willen het aanbod betaalbare woningen verhogen. Een lokale woonwinkel binnen het Sociaal Thuis beantwoordt voortaan alle vragen over woonpremies. In het voorjaar startte de bouw van 16 sociale huurappartementen in de Izegemsestraat. We werken samen met sociale bouwmaatschappijen en de intergemeentelijke samenwerking Woonwijs. Er is voortaan ook een reglement rond leegstand en tweedeverblijven. We investeerden verder in voetpaden, verlichting en rustbanken”, zegt Carine Dewaele.

“De bereikbaarheid van de verschillende zorg- en dienstverlenende organisaties ging erop vooruit. Twee thuiszorgcoördinatoren zorgen ervoor dat de zorgverlening van de verschillende thuiszorgdiensten goed op elkaar zijn afgestemd. In 2013 begeleidde Dimitri Bouckeljoen 14 gezinnen”, gaat de stafmedewerker verder.

“Via een gesprek zoeken we samen naar een oplossing voor de problemen. De patiënten krijgen ondersteuning op verschillende levensdomeinen. In de lopende woonbegeleidingen leggen we vooral contacten met verschillende organisaties. Bij bepaalde dossiers betrekken we een aantal personen uit het familiale netwerk. We proberen iedereen zoveel mogelijk te laten participeren in de begeleiding. De cliënt mag zelf helpen zoeken naar oplossingen”, zegt Dimitri.

(IB – foto CLY)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem van 25 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier