Project ‘Wijk Up’ in Ichtegem krijgt vervolg

Burgemeester Karl Bonny en commissaris Robert Jonckheere zijn ervan overtuigd dat de actie Wijk Up bijdraagt tot het veiligheidsgevoel van de mensen. De actie wordt volgend jaar voortgezet. © Foto KV
Redactie KW

Sinds januari is de wijkpolitie op vraag van burgemeester Bonny meer aanwezig in de wijken van groot-Ichtegem. “De overlast is verminderd en dat is merkbaar in de cijfers”, is de overtuiging van commissaris Robert Jonckheere.

“Het was – en is – de bedoeling van deze actie om de lummelhoekjes van jongeren intensiever te controleren”, legt de commissaris de actie nog eens kort uit. “Ervaring leert immers dat het precies op deze plaatsen is dat zich meer vandalisme voordoet.”

Er werden tussen januari en augustus 48 extra controles uitgevoerd, waarvan het grootste deel tijdens de vakantieperiode. In die periode van acht maanden werden 48 feiten van overlast vastgesteld. In tien gevallen zijn de daders gekend.

Het betreft in totaal 16 jongeren die bij deze zaken betrokken zijn. “Door met onze actie kort op de bal te spelen, hebben we resultaat gehaald. De overtredingen in juli en augustus, nochtans vakantiemaanden, lagen met vijf per maand beduidend lager dan tijdens de maanden april-juni, waar er gemiddeld 9 feiten per maand geregistreerd werden.”

Uiteraard is de periode te kort om al definitieve besluiten te kunnen trekken. De positieve cijfers van die eerste acht maanden zorgen er wel voor dat de actie ook volgend jaar wordt voortgezet.

(KV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier