Project Markt Harelbeke nu echt uit de startblokken

Een zicht op de Marktstraat. © Repro PVH
Redactie KW

Het college van burgemeester en schepenen van Harelbeke wijst het project van de vernieuwing van de markt definitief toe aan Immogra.

Immogra bouwt 49 nieuwe appartementen rondom het binnenplein en op de Vrijdomkaai. Op de hoek tussen het marktplein en de Vrijdomkaai komen 19 assistentiewoningen. In het project is plaats voor acht commerciële ruimtes, goed voor samen bijna 2.000 vierkante meter. De achterbouw van Mijn Huis wordt afgebroken en zal plaats bieden aan nieuwe commerciële ruimtes met daarboven appartementen, met zicht op de Leie. Er wordt een doorgang gecreëerd door het bestaande gebouw van Mijn Huis, van de Vrijdomkaai naar het nieuwe binnenplein.

Het marktplein krijgt een binnenplein met 80 parkeerplaatsen. Ondergronds komen er parkeerplaatsen voor Mijn Huis en er worden ook parkeerplaatsen voor wagens en fietsen voorzien voor de nieuwe bewoners van het marktplein. Bijzonder is dat de nieuwe ondergrondse parking zal aantakken op de bestaande ondergrondse parking van Centrum I, waardoor op termijn de inrit langs de Leiestraat kan verdwijnen en alle bewoners eventueel via het binnenplein ondergronds zullen parkeren.

Eerst wordt er nog verder archeologisch onderzoek uitgevoerd. Tegen de zomer van 2019 moet het volledige Markt-project afgewerkt zijn.

(PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad, van donderdag 31 december 2015.