Project Gutenberg in Kortrijk plechtig ingehuldigd

Op de foto zien we van links naar rechts Marc Lemaitre (voorzitter Goedkope Woning), Wout Maddens (schepen Bouwen en Wonen stad Kortrijk), Ilse Piers (directeur Goedkope Woning) en schepen Koen Byttebier bij de inhuldiging van het project Gutenberg. © ICK
Redactie KW

Het gaat om 21 passieve bijna energieneutrale sociale huurappartementen.

Donderdagavond 17 december is het project Gutenberg aan de Gentpoort, aan het kruispunt van de Gentsesteenweg en de Harelbeeksestraat, in Kortrijk plechtig ingehuldigd. Het gaat om 21 passieve bijna energieneutrale sociale huurappartementen. Ook de eerste huurders waren aanwezig op de inhuldiging.

Ilse Piers, directeur van de Sociale Huisvestingsmaatschappij Goedkope Woning, geeft mee dat dit het derde pilootproject in hun ECO-lifeprogramma is. “De appartementen zijn al enkele weken klaar en we hebben niet gewacht met de verhuring. Door zijn ecologische ambities en eigenwijze architectuur is dit project erg bijzonder. Abcis Architecten uit Gent leverde een comfortabel laagenergie gebouw met integrale woonkwaliteit en met een eigen gezicht af.”

(ICK)