Programma voor 30.000ste Last Post ligt vast

© Tijl Capoen
Redactie KW

Tijdens ‘De Ode aan de Ode’ krijgen televisiekijkers wereldwijd beelden te zien vanuit Ieper, maar ook vanuit Londen, Berlijn, Canberra en andere wereldsteden waar de 30.000ste Last Post wordt herdacht.

De ceremonie en de ode worden live uitgezonden op Canvas. De uitzending wordt ook live gestreamd op www.deredactie.be zodat deze ook wereldwijd kan gevolgd worden. De VRT werkt hiervoor samen met de collega’s van de BBC, ITV en Sky (VK), Channel 7 (Australië), ZDF (Duitsland), Nieuw-Zeeland, en andere. De uitzending zal beelden bevatten vanuit Ieper en andere Belgische steden en gemeenten, maar ook uit pakweg Westminster Abbey (Londen), Edinburgh Castle (Schotland), Cardiff Castle (Wales), de Neue Wache (Berlijn- Duitsland) en Canberra (Australië).

Ook het publiek wordt uitgenodigd de ceremonie te volgen, bijvoorbeeld vanop de Grote Markt van Ieper. Daar staan ook twee concerten gepland. Van 17.45 tot 18.30 uur is er een optreden van de Australisch Perth Hills & Wheatbelt Band. Van 18.45 tot 19.30 uur is het de beurt aan de Band of the Royal Engineers. De uitzending zelf start rond 19.45 uur.

Ook op de sociale media

157 kazernes en andere organisaties, onder andere uit Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, de Filipijnen, India, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten lieten nu al weten dat ze de ceremonie zullen tonen. Er werd hen gevraagd om berichten, foto’s en/of filmpjes van de voorbereidingen in de kazerne of andere locatie en van het evenement zelf te posten op de facebookpagina www.facebook.com/30000LP of te delen via twitter met de hashtag #30000LP. Deze berichten, foto’s en filmpjes worden eveneens geïntegreerd in het televisieprogramma.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier