Proevereitjes laat je heerlijk smullen op Brugse Vismarkt na Valentijn

"Tijdens Proevereitjes trekken we de kaart van duurzaamheid", onderstreept schepen Decleer. © svv
Redactie KW

Op zondag 18 februari vindt tussen 11 en 17 uur voor de tweede keer op de Vismarkt Proevereitjes plaats. Enkele dagen na het feest van de liefde bieden Brugse topchefs en handelaars van de Vismarkt er de lekkerste hapjes en drankjes aan democratische prijzen aan.

Deelnemende handelaars zijn Crowne Plaza, Restaurant Patrick Devos, Den Gouden Karpel, De Visscherie, De Hollandse Vismijn, Wijnbar Est en Koek en Zopie. Nieuw dit jaar zijn Cantine Copine en Tom’s Diner. Ook de Brugse Gin Club sluit voor het eerst aan.

Zij bieden allerlei lekkers aan: waterzooi van zeetongetjes en kruidensaus, een burger van gevogelte, mosterd van Wostyn met structuur van butternut en een sausje met Chermoula, een schelvis met rode curry, kerstomaat en parmesan, een pompoensoepje met crumble van spek en gerookte forelfilet, steamed buns die gelakt zijn met breydelspek, gepekelde groenten en harissamayonaise, boekweitnoedels met gemarineerde, gewokte schorsvel en pindasaus, een tortilla met chili con carne (lamsvlees) en brokkelkaas, een hartige bouillabaisse en een assortiment romantische gin-tonics.

“Aan Proevereitjes koppelen we een publiekswedstrijd”, zegt schepen van Lokale Economie Hilde Decleer (CD&V). “Koppels kunnen zich hiervoor tot maandag 12 februari inschrijven. Er kan een etentje voor twee ter waarde van 200 euro gewonnen worden in één van de restaurants die aan Proevereitjes deelnemen. Deze prijs dient voor eind 2018 verzilverd te worden. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je de wedstrijdvraag beantwoorden, een gokje wagen op de schiftingsvraag en op zondag 18 februari aanwezig zijn op de Vismarkt. De winnaar zullen we tussen 16 en 17 uur bekendmaken. Nu al hebben meer dan vijfhonderd mensen voor deze wedstrijd ingetekend.”

Nog op zondag 18 februari voorzien de organisatoren in zinderende acts. Van 11 uur tot 13.30 uur kan je genieten van de komische act Jean Til, wereldkampioen complimentjes geven. Van 13.45 tot 14.45 uur biedt Salsa de Brujas je een salsademo en van 15 tot 16 uur is er vuurtheater van Barba-Rossa.

“Tijdens Proevereitjes trekken we de kaart van duurzaamheid”, onderstreept Decleer. “Daarom kiezen we ervoor om met plantaardige, lokale of streekgebonden, biologische, seizoensgebonden en eerlijke producten te werken.”

(svv)

Op www.brugge.be/proevereitjes vind je een formulier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier