Proces onthaalmoeder die verdacht wordt van opzettelijke slagen en verwondingen uitgesteld

Redactie KW

Op vraag van de verdediging heeft de correctionele rechtbank van Ieper donderdag het proces van gewezen onthaalmoeder Patsy V. uitgesteld.

Kristof C. en Sofie B. stelden op maandag 22 oktober vast dat hun zoontje Warre onder de blauwe plekken zat. De ouders trokken met hun kind eerst naar het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper en vervolgens naar het UZ in Gent. Daar stelden artsen vast dat het jongetje van vier maanden oud het shakenbabysyndroom had opgelopen.

Niet het enige slachtoffertje

Kristof en Sofie dienden een klacht in bij de politie en het Ieperse gerecht startte een onderzoek. Daaruit bleek dat Warre niet het enige slachtoffertje was. Nog drie andere ouderparen dienden een klacht in, maar hun kinderen hebben geen blijvende letsels. Kleine Warre C. onderging al twee operaties. Het is nog niet zeker of de baby letsels zal overhouden aan de mishandeling. Om dat te onderzoeken stelde de rechter op de vorige zitting een deskundige aan.

De resultaten van het onderzoek zouden intussen al moeten gekend zijn, maar op vraag van de verdediging heeft de rechtbank donderdag de zaak uitgesteld naar de zitting van 11 september.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier