Procedure gestart voor bouw nieuw politiecommissariaat in Oostende

Redactie KW

Het Autonoom Gemeentebedrijf Grond- en Bouwbeleid (AGGB) van Oostende startte op 1 februari de procedure voor de bouw van een nieuw politiecommissariaat.

De locatie ligt nog niet vast. Er wordt gekozen voor een aanpak van ‘Design, Build and Finance’. De lokale Politie Oostende streeft ernaar om in 2018 de nieuwe huisvesting in gebruik te nemen. De lokale Politie Oostende beschikt over een 320-tal medewerkers, met een dienstverlening voor 70.000 inwoners, plus toeristen en tweedeverblijvers. Uit een analyse blijkt dat de huidige huisvestingssituatie van de politie in de Alfons Pieterslaan niet meer voldoet aan de moderne hedendaagse en toekomstige eisen en aan de wensen van een dynamische politieorganisatie.

De bouw van een nieuw en functioneel commissariaat dringt zich op. Het AGGB zal dit project in samenwerking met FARYS/TMVW realiseren. Er wordt gekozen voor een geïntegreerde aanpak van ‘Design, Build and Finance’. Dit betekent dat het aangestelde bureau instaat voor het ontwerpen, het bouwen en de financiering. Het commissariaat zal dan door de lokale Politie Oostende of door AGGB gehuurd worden. Finaal is een aankoop ook nog altijd mogelijk.

Locatie nog onbekend

De locatie van het gebouw is niet vastgelegd, maar vormt een onderdeel van de opdracht. De nieuwe kantoorgebouwen die langs de treinsporen worden gebouwd in het kader van de stationsrenovatie zijn maar één van de mogelijkheden. “We streven naar een compacte, functionele infrastructuur met een totale vloeroppervlakte van circa 6.500 m². Het gebouw komt best in de onmiddellijke omgeving van het stadscentrum. De kandidaat-ontwerpers moeten daartoe geschikte locaties voorstellen”, verduidelijkt burgemeester Johan Vande Lanotte tevens voorzitter van AGGB. Eind 2016 moet de definitieve gunning gebeuren, de bouw start in 2017. (HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier