Prins Kevin I sluit Blankenbergse carnavalsweek vurig af

Redactie KW

Voor de Blankenbergse carnavalisten zit het feest erop. Na de carnavalsduik mocht de voormaling Prins Carnaval de prinsenpop in de fik steken.

De prinsenverbranding sluit traditiegewijs het seizoen af. Het is altijd de voormalige Prins Carnaval die de pop mag aansteken. Dit jaar was dat Kevin Koekoekx, die vorig seizoen de steek zwaaide. “Het feest was opnieuw naar behoren. Al heb ik zelf mogen ervaren dat er minder volk op de been was de voorbije dagen en dat de sfeer wat minder was. Uiteraard was voor mij persoonlijk het vorig seizoen net iets meer magischer natuurlijk, al heb ik ook dit jaar er enorm van genoten”, aldus Koekoekx.

Na het uitbranden van de pop was er nog plaats voor vuurwerk op het strand. Ook Carlos De Deyne, voorzitter van de Confrérie van de Leute is een tevreden man: “Tevreden carnavalisten, geen incidenten en het mooie weer hebben we er met alle plezier bijgenomen. De komende weken gaan we met Prins Franky II nog op stap naar verscheidene carnavalssteden. Op zaterdag 24 maart zetten we er definitief een punt achter met de voorstelling van de carnavalsfilm in Kusttheater ‘t Colisée. Dan is het weer aftellen tot 10 november op de Zwijntjeszitting.”

(JW – foto JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier