Priester Charles Lommens is nieuwe aalmoezenier in AZ Damiaan

© RBR
Redactie KW

In het AZ Damiaan gaat op 15 juli de uit Gullegem afkomstige Charles Lommens (41), pastoor in de federatie Koekelare, van start als ziekenhuispastor

Op de vacature van het ziekenhuis zelf kwam weinig reactie. Daarna heeft het bisdom mij in april het voorstel gedaan. Ik heb namelijk ervaring in de branche, want voor mijn tijd in Koekelare was ik vijf jaar aalmoezenier in het AZ Sint-Jan Brugge. Ik volgde een jaar opleidingen in Leuven rond ziekenhuispastoraal”, vertelt Charles. “Na vijf dagen heb ik de beslissing dan genomen.”

De wereld van een ziekenhuis en van een parochie zijn wel heel verschillend. “In het ziekenhuis heb je werkuren, een contract, een werkgever, een badge… In een parochie is dat heel anders: je woont op je werk in een huis van het werk. Privé en werk lopen volledig door elkaar. Al neem je ook vakantie, je bent eigenlijk constant beschikbaar. In een ziekenhuis heb je gedaan met werken als je thuiskomt. In een ziekenhuis werk je ook voor een steeds wisselende groep mensen. Enkel de personeelsleden vormen een stabiele groep. Op een parochie blijft de kerngroep dezelfde.”

Mooie kans

“Het was een kans die ik niet wou laten liggen. Ik ben 41 jaar, de mensen van Koekelare dachten dat ik hier mijn hele loopbaan zou blijven, maar dat is niet zo. Er brandt nog een ander vuur in mij”, aldus Charles, die binnenkort naar Oostende verhuist en zich vestigt in een appartement naast Huize Astrid. “Het wordt voor mij een zomer vol verandering.” (HH)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier