Potteriezaal in Lichtervelde ruimt plaats voor woonproject Maria Ter Engelen

De Potteriezaal en het aanpalende huis (links) worden straks gesloopt. © Foto Kurt
Redactie KW

De Potteriezaal en de aanpalende woning in de Potteriestraat in Lichtervelde worden gesloopt. Vzw Zorgcentrum Maria Ter Engelen uit Klerken wil er een woning voor elf mensen met een beperking neerpoten.

De stedenbouwkundige aanvraag voor het project wordt binnenkort ingediend. Als alles vlot verloopt, kunnen de beide gebouwen in het najaar gesloopt worden. De bouwwerken zouden meteen daarna van start gaan. Het nieuwe gebouw zou klaar moeten zijn tegen eind 2018, zodat de nieuwe bewoners er begin 2019 hun intrek kunnen nemen.

In erfpacht

Zorgcentrum Maria Ter Engelen uit Klerken kwam voor dit project tot een akkoord met de Lichterveldse Kerkraad Sint-Jacobus, die eigenaar is van de panden. De Kerkfabriek stelt de grond in erfpacht ter beschikking, maar investeert ook mee in het project. Karel Vandewynckel uit Poperinge werd aangesteld als architect.

In het gebouw komen elf kamers, sanitair, een dakterras, vergaderruimtes en dagbestedingslokalen. Maria Ter Engelen gaat bovendien op zoek naar sponsors voor de aankoop van een busje voor de toekomstige bewoners. Wie dat wil, kan bijdragen door geld over te schrijven op het rekeningnummer BE88 3630 8572 8741.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

In de plaats komt een moderne nieuwbouw die plaats moet bieden aan elf mensen met een beperking.
In de plaats komt een moderne nieuwbouw die plaats moet bieden aan elf mensen met een beperking.© Architect Karel Vandewynckel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier