Potegemwegel in Waregem krijgt eerste uniforme wegelbord

© Stadsbestuur Waregem
Redactie KW

De voorbije weken kreeg de voetweg tussen de Potegemstraat en de Zuiderlaan een nieuw en breder wegdek en ook een nieuw breder brugje over de Gaverbeek. Ter gelegenheid van de heropening van deze trage weg, komt er een wegelbord met naam ‘Potegemwegel’. Het is de eerste trage weg in Waregem waar zo een naambord komt.

Deze borden zijn te vergelijken met een straatnaambord, maar ze zijn er enkel voor trage wegen. Met steun van de provincie West-Vlaanderen (stadslandschap Leie en Schelde levert de borden) zullen ook andere trage wegen in Waregem een wegelbord krijgen. Ze vallen op door hun groene kleur.

Het stadsbestuur werkt aan de opwaardering van de (soms ongekende) wegels en trage wegen. Die zijn immers heel nuttig voor de voetgangers en fietsers. Het zijn niet alleen alternatieven voor drukkere straten, meestal snijden ze ook een stuk van de drukke route af. Met de wegelborden worden de trage wegen zichtbaarder in het straatbeeld. Daarnaast investeert de stad ook in de heraanleg om het wandel- en rijcomfort te vergroten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier