Postzegelclub De Leiestreek uit Bissegem organiseert 24ste verzamelbeurs

Redactie KW

Guido Depoorter (65) is voorzitter van de Bissegemse postzegelclub De Leiestreek die op zaterdag 1 maart de 24ste Beurs voor Verzamelaars organiseert in oc De Troubadour.

Guido verzamelt al postzegels van toen hij klein was. “Verzamelen is eigenlijk een beetje een verslaving”, geeft hij toe. Guido houdt zich ook graag bezig met de geschiedenis van de zegels. De boeken, met daarin de zegels en hun verhaal, schreef hij allemaal zelf. In enkele thema’s heeft Guido zich verder verdiept. Zo heeft hij een volledig boek met zegels over Expo 58. “Elk land gaf ter gelegenheid daarvan zegels uit”, vertelt hij.

De postzegelclub vergt heel wat van Guido’s tijd. “Met de ruilbeurs alleen ben ik drie à vier maanden bezig. Ik teken ook de plannen uit voor de dertig standhouders. Postzegels zijn er de hoofdzaak, maar er zijn ook postkaarten, sigarenbanden, speelkaarten, bierattributen, oude effecten, boeken, strips, champagnecapsules, munten, gedenkpenningen, bankbiljetten en chromo’s en de dag van vandaag worden er ook heel veel bidprentjes verzameld.”

Info: Beurs voor Verzamelaars in oc De Troubadour (Vlaswaagplein) op zaterdag 1 maart van 8.30 uur tot 16 uur. Toegang is gratis.

(EDB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier