Postkantoor van Oostvleteren straks niet meer open voor de middag: “Nieuwe kaakslag”

Redactie KW

Vanaf begin september zal het postkantoor in Oostvleteren niet meer open zijn in de voormiddag. Op zaterdagvoormiddag echter zullen er wel openingsuren zijn.

Barbara Van Speybroeck van Bpost geeft enige duiding. “In Oostvleteren zijn momenteel in 68 procent van de openingstijden geen klanten. Het postkantoor is nu elke werkdag open en dat blijft ook zo. Het gaat enkel om een wijziging van de huidige openingsuren: het postkantoor is nu op weekdagen in de voor- én namiddag open en zal vanaf begin september enkel in de namiddag open zijn. Daartegenover staat dat het postkantoor momenteel op zaterdag niet open is en vanaf begin september wel open zal zijn op zaterdagvoormiddag.”

“Zeer spijtige zaak”

Burgemeester Stephan Mourisse (LVP) is verbaasd over het cijfermateriaal. “Het postkantoor wordt door veel mensen benut, tot ver buiten Vleteren”, nuanceert hij. “Mocht dit postkantoor verdwijnen, of de helft van de dag niet meer open zijn, dan zal dit een zeer spijtige zaak zijn voor velen en terug een kaakslag voor alle mensen die in een landelijk gebied wonen. Minister Alexander Decroo mag mij echt eens persoonlijk komen uitleggen dat ondanks de sluiting van kantoren de dienstverlening toch gegarandeerd zal blijven.”

De beslissing van Bpost zou wel eens consequenties kunnen hebben voor de houding van het gemeentebestuur. “Voor de renovatieplannen van ons gemeentehuis vormt dit nieuws niet echt een probleem, gezien we in samenspraak met Bpost aan verschillende scenario’s werken over waar de nieuwe vestiging komt”, zegt Mourisse. “Er is zelfs een optie om dat kantoor onder te brengen in het OCMW-gebouw in Woesten. Dit gebouw komt vrij wanneer het OCMW naar het gemeentehuis in Oostvleteren verhuist. Maar als de gemeente investeert om Bpost een nieuw onderkomen te geven, dan is het wel met de bedoeling dat het postkantoor maximaal benut wordt. Anders heeft het niet veel zin.”

(AHP – Foto RVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier