Postkantoor Lo verhuist naar… oud postkantoor

Redactie KW

De exacte verhuisdatum is nog niet bekend. Eerst moeten in het ‘toekomstige’ postkantoor nog enkele infrastructuurwerken worden uitgevoerd.

Begin juli verhuist het postkantoor in Lo van de Markt naar de Willem Van Loolaan 1. Opvallend: het postkantoor bevond zich vooraleer het eind de jaren tachtig naar de Markt verhuisde ook al in de Willem Van Loolaan 1. Daarna deed die locatie dienst als bibliotheek. Op het eerste verdiep was lange tijd het OCMW gevestigd.

“Sinds de verhuizing van zowel de bib als het OCMW stond het gebouw leeg”, zegt burgemeester Lode Morlion (Dynamisch). “Tijdens de asielcrisis enkele jaren geleden was er even sprake om er vluchtelingen in onder te brengen. Maar zover is het nooit gekomen. Daarna werd geopteerd om het leegstaande gebouw te verkopen, tot Bpost met het voorstel kwam om het te huren en er opnieuw een postkantoor te vestigen.”

“Het verzekeren van deze dienstverlening is een uitstekende zaak voor de leefbaarheid in onze stad. Maar zeker ook in de omgeving van de Oude Eiermarkt, waar enige tijd geleden zowel het gemeentehuis, de bib en het OCMW verdwenen”, aldus nog burgemeester Lode Morlion. “Het stadsbestuur heeft hier graag aan meegewerkt. Het postkantoor zal opnieuw wat leven in de brouwerij brengen.”

De handelshuurovereenkomst met Bpost wordt vanavond donderdag 30 maart ter goedkeuring voorgelegd in de gemeenteraad.

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier