Positieve reacties op onthaalpunt Bulskampveld en wandelroutes in Sint-Jan Wingene

Redactie KW

Op woensdagavond waren de inwoners van Sint-Jan welkom voor een infoavond rond het landbouwinrichtingsplan en een nieuw onthaalpunt voor Bulskampveld.

De Vlaamse Landmaatschappij en de gemeente Wingene willen Sint-Jan inrichten als onthaalpunt voor het landschapspark Bulskampveld dat aan de parochie grenst. De plannen stellen onder meer voor om straatmeubilair te voorzien in de huisstijl van Bulskampveld en om maatregelen te nemen om ongevallen met wilde dieren te voorkomen.

Kerkhof

Op de infoavond kregen de buurtbewoners de kans om hun vragen en bedenkingen rondom het plan te geven. Er kwamen reacties vanuit de zaal op het feit dat de wandelroute doorheen een verlenging van het kerkhof van Sint-Jan zou lopen. “Er is bij heel wat individuen weinig respect! Zowel naar sluipstorten als voor de situatie van de begrafenis”, merkt een inwoner van Sint-Jan op. Burgemeester Hendrik Verkest relativeert. “Er zijn heel wat minder begrafenissen dan vroeger in Sint-Jan en vaak vinden deze ook plaats op uren dat wandelaars niet de baan op gaan”, zegt hij. “We rekenen vooral op het respect van de wandelaar voor de situatie!”

Er loopt van 12 januari tot 11 februari een openbaar onderzoek over het inrichtingsplan en het ligt dan ook ter inzage op de milieudienst van de gemeente Wingene en via www.vlm.be. Vragen, suggesties of bezwaren kunnen tot uiterlijk 11 februari doorgegeven worden aan het College van Burgemeester en Schepenen, Oude Bruggestraat 13, 8750 Wingene of via milieu@wingene.be

(AVK, foto AVK)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt