Positieve reacties op afschaffing onderhoudsplicht in Oostende

09/06/17 om 15:42 - Bijgewerkt om 15:40

Senioren en kinderen van rusthuisbewoners vinden het positief dat Oostende de onderhoudsplicht heeft afgeschaft. Maar bij mensen die net uit de boot vallen, blijft er toch wat ongerustheid. "Hoe lang houden we dit vol?", vragen ze zich af. Dat vernamen we door op een zonnige namiddag eens op de koffie te gaan op het terras en in de cafetaria van woonzorgcentrum De Boarebreker.

"Het is heel simpel", vertelt een man (82) die anoniem wenst te blijven en wiens vrouw (90) sinds februari in De Boarebreker verblijft. Het koppel woont sinds 20 jaar in Oostende, maar is uit het Antwerpse afkomstig. "Als je hier toekomt, mag je onmiddellijk je identiteitskaart tonen en je bankgegevens doorgeven. Er wordt een aanvraag gedaan voor een invaliditeitsuitkering, maar wij kwamen niet in aanmerking. En doordat wij elk een pensioen hebben, bleek ook dat wij de rusthuisfactuur kunnen betalen. Ze zoeken waar ze het geld kunnen halen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!