Populaire foodblogster serveert haar 60 favoriete recepten in 'One Healthy Family'

14/10/16 om 11:50 - Bijgewerkt om 11:48

De foodie heeft in amper anderhalf jaar ruim 130.000 volgers op Instagram.

Populaire foodblogster serveert haar 60 favoriete recepten in 'One Healthy Family'

Op haar identiteitskaart prijkt haar naam: Ellen De Meulemeester. Toen ze een account op Instagram aan wilde maken, bleek er al iemand deze naam te gebruiken. Dan maar Ellen Charlotte Marie, nog twee andere voornamen op haar paspoort. Ellen Charlotte Marie bekt ook beter, mocht Uitgeverij Lannoo plannen hebben om haar boek ook in het buitenland aan de man en vrouw te brengen.

En deze ambitie mag De Meulemeester (37) zeker koesteren. Deze foodie heeft in amper anderhalf jaar ruim 130.000 volgers op Instagram - and still counting - en bereikt met haar recepten en bijbehorende foto's geïnteresseerden van over heel de wereld. Omwille van haar jonge kinderen begon ze tweeëneenhalf jaar geleden gezondere voeding op tafel te zetten. Ze ziet er streng op toe om volle granen en ongeraffineerde suikers in haar recepten te verwerken. Groenen en fruit koopt ze zo vaak mogelijk in biologische winkels.

Haar passie voor healthy food verbond ze met haar liefde voor de fotografie. De botsing van die twee werelden leverde net voor de zomer de app Effortlessly Healthy op, in de Apple-store verkrijgbaar in het Nederlands en het Engels en sinds deze week ook voor Android. "Op die app lijst ik een aantal gerechten op. Naast de foto geef ik wat uitleg en som ik de ingrediënten op die je ervoor moet gebruiken", geeft De Meulemeester aan.

Het succes die de Brugse wijd en zijd geniet, ontging ook Uitgeverij Lannoo niet. Zij vroegen de foodie dan ook om een boek te redigeren. De Meulemeester nam deze opdracht ter harte en maakte een selectie van gerechten die ze eerder prijsgaf en vulde die aan met nog niet eerder prijsgegeven recepten. Zo kwam ze aan haar 60 favoriete recepten. Om het overzichtelijk te maken rubriceerde ze die in categorieën. Ze hanteerde hierbij dezelfde volgorde als op haar app. Geen dag zonder ontbijt, kleine snoepers, lunch, tussendoortjes, grote honger, heerlijke desserts en smoothies. "Aangezien ik mij met mijn boek naar een familiepubliek richt, heb ik erop toegezien dat je alles makkelijk klaar kunt maken", zegt De Meulemeester. "Het label 'Kids proof' verwijst naar gerechten die het goed doen bij kinderen. Omdat ik zelf met enkele moeilijke eters zit, heb ik hier bijzondere aandacht aan besteed."

De Meulemeester is deels veganistisch, maar bij al haar recepten plaatste ze, naast de ingrediëntenlijst, ook de optie voor mensen die dit niet zijn

(svv)

>> 'One Healty Family' van Ellen De Meulemeester kost 24,99 euro. Het volledige interview met haar lees je vandaag in het Brugsch Handelsblad.

>> www.instagram.com/ellencharlottemarie

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!