Populaire dagbladhandel Petra staat te koop in Roeselare

© Stefaan Beel
Redactie KW

De populaire dagbladhandel Petra in de Noordstraat staat te koop. “De dagbladhandel was mijn droomjob, maar het viel niet meer te combineren met onze tweede onderneming”, aldus Petra.

“Toen ik met Dagbladhandel Petra van start ging, vervulde ik een stille droom”, aldus Petra Dewaegemaker (43). “Ik heb een zevental jaar als onthaalmoeder gewerkt, maar toen kreeg ik kanker. Ik moest mijn job stopzetten, maar kon de ziekte gelukkig overwinnen. En toen drie jaar geleden de dagbladhandel in de Noordstraat over te nemen was, hebben we niet lang getwijfeld. We waren immers al even op zoek naar een geschikte locatie.”

Klanten

Hoewel Petra er lange werkdagen klopte, heeft ze van elk moment genoten. “Ik was dagelijks minstens dertien uur in de weer”, zegt ze. “Maar het was echt mijn droomjob. Vooral het sociaal contact met de klanten is fantastisch.” In drie jaar tijd konden Petra en David de omzet steeds doen groeien. “En ook de toekomst oogt mooi, want net naast de zaak wordt een nieuws appartementencomplex van liefst elf hectare groot opgetrokken. Qua klantenpotentieel kan dat tellen. De voorbije drie jaar hebben we ook een vast klantenbestand opgebouwd. Zelfs mensen uit Ardooie en Beveren kwamen regelmatig bij ons langs. Veel klanten zijn goeie kennissen of zelfs vrienden geworden.”

Verkoop

Nu staat Dagbladhandel Petra te koop. “Deels toch met spijt in het hart”, geeft Petra toe. “Maar we hebben geen andere keuze. David runt sinds twee jaar VD Construct en die firma is echt aan het boomen. Het wordt zo druk dat we elkaar amper nog zien. Daarom hebben we de beslissing genomen om de dagbladhandel te verkopen en zal ik mee aan de slag gaan op kantoor.” (PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier