Poperingse stalker van Laura Lynn riskeert een half jaar cel

© BELGA
Laurens Kindt

De mislukte charmezanger uit Poperinge, die maandenlang sms’jes met seksuele dreigementen stuurde naar schlagerkoningin Laura Lynn uit Ardooie, riskeert daarvoor zes maanden cel.

Die straf eist het openbaar ministerie voor de feiten, die plaatsvonden eind november 2015. Volgens de advocaat van Laura Lynn – officieel Sabrina Tack – startten de feiten nadat beklaagde Pascal V. na een optreden Laura Lynn ontmoette. “Het is zoals met de stalker van Koen Wauters of met die van Willy Sommers: van zodra die mensen zich als fan outen, denken ze dat ze ook bepaalde rechten hebben. Deze man stuurde haar ongewenste berichten via Facebook. Tot vier keer toe veranderde Sabrina van account, maar telkens was hij daar weer. Uiteindelijk stuurde hij ook de meest schunnige berichten naar het gsm-nummer van haar fanclub”, klonk het.

Laura Lynn eiste 1 euro materiële en 1.000 euro morele schadevergoeding. “Dat is er toch een beetje over. 500 euro zal voldoende zijn”, pleitte de advocaat van beklaagde Pascal V. Hij wees erop dat zijn cliënt zwakbegaafd is en met een alcoholprobleem kampt. “De gevangenis is niet de oplossing voor hem”, klonk het.

Op 16 februari velt de rechter in Ieper een vonnis.

(LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier