Poperingse organiseert wereldrecordpoging wasbare luiers verversen in K in Kortrijk

Ook voor haar eigen kinderen Amber en Iben gebruikte Sylvie Behaeghel wasbare luiers. (Foto TOGH) © Foto TOGH
Redactie KW

In K in Kortrijk vindt er op 26 april een wereldrecordpoging wasbare luiers verversen plaats. Organisator is Sylvie Behaeghel (30) uit Poperinge.

Sylvie Behaeghel woont met haar man Bart Moeyaert en hun twee kinderen Amber (6) en Iben (3) in Poperinge. “Ondertussen zijn ze allebei proper, maar ik heb voor de twee altijd wasbare luiers gebruikt”, vertelt Sylvie.

Sylvie vindt het jammer dat weinig mensen op de hoogte zijn van de voordelen van wasbare luiers. “Dat is ook een van de redenen waarom we op 26 april een wereldrecordpoging organiseren. Het is eigenlijk een wereldwijd evenement en heet de Great Cloth Diaper Change. Op 182 locaties in 15 landen worden gelijktijdig luiers ververst. In België zijn er acht locaties.”

Minstens met 25

Sylvie organiseert de recordpoging in Kortrijk, samen met een dame die in Kortrijk woont. “Om mee te tellen voor het wereldrecord moeten we in Kortrijk met minstens 25 zijn. Het is de tweede keer dat het plaatsvindt, maar de eerste keer was het mislukt. Er zijn ook voorwaarden. De kinderen mogen niet groter zijn dan een meter en er moeten drie onafhankelijke getuigen aanwezig zijn. In Kortrijk gaat het onder meer om Veerle Dejaeghere en schepen Philippe De Coene. Om de mensen te overtuigen om te komen, geven we aan iedere deelnemer een goodiebag. Ze kunnen ook gratis een fotosessie doen met een professionele fotograaf. De recordpoging start om 10 uur. Inschrijven kan via mijn website www.luierlijntje.be.” (TOGH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 18 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier