Poperinge eert Dirk Frimout voor zijn exploot van 25 jaar geleden

Herman Hendrickx, schepen Loes Vandromme, Dirk Frimout en burgemeester Christof Dejaegher. © MD
Redactie KW

De stad heeft zijn bekendste ereburger, Dirk Frimout, gehuldigd in bibliotheek De Letterbeek. 25 jaar geleden zette Dirk Frimout Poperinge op zijn kop.

Dirk Frimout ging 25 jaar geleden als eerste landgenoot ooit in de ruimte, waar hij maar liefst 143 keer om de aarde cirkelde. De stad Poperinge organiseerde nu een academische zitting met als gastspreker Herman Henderickx, tot 2007 de wetenschapsjournalist voor de VRT, die toen ook live verslag uitbracht op de radio over de ruimtereis van Frimout. Hij deed de reis van Frimout nogmaals haarfijn uit de doeken en keek ook even in de toekomst.

Ook werd op deze viering de expo rond de feestelijkheden van 25 jaar geleden officieel geopend. Op 23 en 24 mei 1992 onthaalde Poperinge Dirk Frimout als een ware volksheld. Dit heuglijke weekend staat voor veel Poperingenaars op hun netvlies gebrand. In De Letterbeek kan je foto’s, beelden en muziek herbeleven en zelfs de tekening terugzien die op de markt stond. Tot slot overhandigde burgemeester Christof Dejaegher nog een originele tekening van de Poperingse kunstenaar Lucien De Gheus aan de astronaut.

(MD – foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier