Poperinge: "Als ik in Kortrijk ben, mis ik Poperinge"

26/01/18 om 04:36 - Bijgewerkt op 27/01/18 om 11:27

Amper 18 maanden was Michiel Buseyne toen hij een kokende frietketel over zich kreeg. Daarna volgde een lange lijdensweg van pijn en operaties. Nog steeds draagt de 20-jarige Haringenaar de gevolgen van het ongeluk. Toch stapt hij optimistisch door het leven. Als organisator van Life Fest helpt Michiel lotgenoten.

Wie erin slaagt om de legendarische Amerikaanse band Dog Eat Dog naar Poperinge te krijgen, is op zich al een krak. Maar de Krak van Poperinge werd Michiel Buseyne vooral omdat hij het deed voor het goede doel. Life Fest lokte ruim 400 mensen naar De Kouter en leverde geld op voor brandwondenpatiënten. "De eerste editie vond plaats in 2013 in Oud Vlaenderen en heette toen nog 'Benefiet ten voordele van vzw Vriendenkring brandwondenpatiënten van UZ Gent'. Ik was toen 15 of 16 en had nog maar pas mijn eerste band opgericht: Multiverse. We zongen vooral over drankproblemen en over de dood." (lacht, red.)
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!