Pop-upcafé en -restaurant Hof De Plezance in Brugge geopend

Redactie KW

Deze namiddag ging in de binnenstad van Brugge om 16 uur Hof De Plezance open. Tot midden oktober of begin november wordt dit het pop-upcafé en -restaurant van De Republiek. Wie deze nieuwe zaak een bezoek wil brengen, kan dit niet via de Sint-Jakobsstraat. De ingang bevindt zich in de Naaldenstraat, een zijstraat van de Sint-Jakobsstraat.

Op woensdag 1 februari ging de verbouwing van het hele Republiekcomplex van start. De ontwerpplannen, van de hand van het Brugse Architectuuratelier Dertien 12, bevatten een totale make-over van het gebouw van 1580 (!) en tonen een mix van het herstel van de historische situatie in combinatie met nieuwe ingrepen die volgens Bart Geernaert, coördinator van De Republiek, “beantwoorden aan de noden van vandaag en morgen.” De werken staan onder regie van Artes-Depret.

Peter De Blieck en Ruth Boute van PL/NK, uit Brugge en Zedelgem, droegen al hun steentje bij door mee in te staan voor de afwerking van het pop-upcafé én -restaurant Hof De Plezance dat deze namiddag openging. Het terras werd mede aangekleed door Mictotuinen, een project gegroeid uit een kleine groep enthousiaste tuiniers rondom kwekerij Epimediumë.

Het terras is opgedeeld in drie delen: een groot middenluik met houten buitentafels in de openlucht en kiezelsteentjes als ondergrond, ernaast een kleine zithoek met strandstoelen en daar recht tegenover een overdekte bar. In Hof De Plezance werd ook een keuken geïnstalleerd, zodat je ook deze zomer van allerlei lekkers kunt proeven.

(SVV – Foto SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier