Pop-up naaibazaar Creatief voor Autisme kreeg veel respons

Steffie Vandierendonck, bediende VN Clean Shop, Natalie Vanslembrouck, Tine Sambaer, Noa Verhaeghe en Bea Callemeyn. © (Foto dvdb)
Redactie KW

In zaal Cieper vond de pop-up naaibazaar ‘Creatief voor Autisme’ plaats. Achtentwintig vrijwilligers steunden het initiatief en gingen aan de slag.

“De actie was een vervolg op ‘Schorten voor Autisme’ die vorig jaar plaatsvond en loopt nationaal tot 1 maart 2016, op initiatief van Natalie Vanslembrouck van VN Clean Shop uit Kortemark”, zegt Bea Callemeyn. Zij trok de actie ook vorig jaar op gang en werkt ergotherapeut in De Klinker. “Naaisters gingen aan de slag binnen het thema ‘Tassen, Zakken, Wikkeldekens’. Zowel beginnende als gevorderde naaisters vonden hun gading in een keuze aan modellen. Twee ervaren lesgeefsters stonden klaar om uitleg te geven voor wie twijfels had rond de technische uitwerking. Wie geen inspiratie had, kon hier terecht voor ideeën en patronen”, zegt Bea Callemeyn.

Fondsenwerving

Het doel van de pop-up naaibazaar was om enerzijds de aandacht te trekken op autismespectrumstoornis en anderzijds aan fondsenwerving te doen. De afgewerkte stuks worden verkocht in de schoonmaakzaak VN Clean Shop in Zarren. De zaak wordt uitgebaat door Natalie Vanslembrouck, mama van Memphis (9) die het autismespectrumsyndroom heeft. Elke deelnemer werd verwend met een goodie-bag geschonken door Delhaize. Noa Verhaeghe (8) uit Proven ontving een geschenkje omdat ze meegeholpen had voor het bakken van cakes en Tine Sambaer uit Tielt was met haar 20 jaar de jongste deelneemster. Zij ontving een juweel uit de Victoria collectie, geschonken door consulente Carolina Serroels. Info: www.vnclean.be, dominiek.bea@telenet.be en Facebook ‘Creatief voor Autisme’.

(dvdb)