Pompiers vieren carnaval voor verbrande kinderen

Redactie KW

Pompiers met een Hart organiseert een carnavalsfuif op zaterdag 1 maart om kinderen met derdegraadsbrandwonden te steunen.

Het is het derde jaar op rij dat de Merkemse ‘Pompiers met een Hart’ een carnavalsfuif organiseren voor het goede doel. “Wij zijn een groep vrienden die allemaal bij de brandweer zijn”, zegt Erwin Devos van Pompiers met een Hart. “Wij worden vaak geconfronteerd met het leed dat brandwonden met zich meebrengen, en het is dan nog zoveel erger als het om kinderen gaat. Zowel de fysieke als de psychologische pijn is voor hen enorm. Die kinderen verdienen met het grootste respect te worden behandeld.”

Financiële hulp

De ouders van die kinderen worden niet alleen met hun leed geconfronteerd, maar krijgen ook te maken met hoge ziekenhuiskosten. “Vzw Help Brandwonden Kids Mol geeft financiële hulp aan de ouders van de kinderen en financiert preventiemaatregelen. We kozen dan ook deze vzw als goed doel voor ons benefiet. We kunnen de pijn niet wegnemen, maar we willen wel proberen om op deze manier een beetje hulp te bieden”, gaat Erwin verder.

Op zaterdag 1 maart worden alle carnavalvierders verwacht vanaf 21.30 uur in de loods Boussemaere, ingang Valkestraat. “Dj Sam van Studio Blackstar zet de dansvloer in vuur en vlam en er komt ook een BV als special act”, vertelt Erwin . Voor iedereen die verkleed is, wordt een gratis cocktail voorzien. De mooist verklede aanwezige wint 100 euro. Kaarten kosten in 6 euro in voorverkoop, aan de deur betaal je 7 euro. De kaarten zijn verkrijgbaar bij de lokale handelaars.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier