Pompeschittersfeestmarkt in Dadizele zonder regen

Miss België was de eregaste en damesvolleybalclub Ro Time Dynamivo Dadizele werd opgenomen in de Orde van de Ghesellen van de Pompe. © Jan STRAGIER
Redactie KW

Het zag er dinsdagmorgen maar triestig uit voor de Daiselse Halfoogstfeesten, de laatste in een organisatie van Unizo.

Enkele serieuze dondervlagen in de vroege ochtend waren allerminst uitnodigend om naar de Pompeschittersgemeente af te zakken. Maar tegen 10 uur klaarde het weer op en het bleef op enkele spetters na de hele dag droog.

Of was het Miss België – de Brugse Romanie Schotte was de eregaste op het voormiddagse folklorefeest met een ode aan de Pompeschitter, het opnemen van volleybalclub Dynamivo Dadizele die de dubbel beker-titel behaalde in de Orde van de Ghesellen van de Pompe en het ludieke jaarverslag van Marieke, het lief van de Pompeschitter, die de weermaker gunstig gezind stemde?

De Pompeschittersfeestmarkt groeide ook dit jaar weer, niettegenstaande de wisselvalligheid in de weersvoorspelling, uit tot dé topdag voor toeristisch Dadizele. De markkramers en plaatselijke middenstanders plus de standwerkers vormden weer dat amalgaan van animatie die de vakantiegangers op deze voor velen laatste vakantiedag naar Dadizele lokten.

Van in de vroege namiddag was het weer aanschuiven om de dichtste parkeerplaats te vinden. De Daiselse feestmarkt is al langer het uitzwaaien van de vakantie voor velen om zich weer in het alledaagse te storten. De plaatselijke Unizo-afdeling werd geroemd voor de organisatie zoveel jaar lang. Maar een groep vrijwilligers staat al klaar om volgend jaar de organisatie op zich te nemen. De Pompeschittersfeestmarkt zal altijd wel een traditie blijven.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier