Politiezone Vlas organiseert grootschalige anti-inbraakactie langs Rijksweg in Lendelede

Een team van tien agenten wachtte de automobilisten langs de Rijksweg in Lendelede op. © Frank
Redactie KW

De politiezone Vlas organiseerde donderdagnamiddag vanaf 15 uur een grootschalige inbraakactie op acht plaatsen in Kortrijk, Kuurne en langs de Rijkweg in Lendelede. “Zaterdag op zondag gaat het winteruur in en als het een uurtje vroeger donker wordt, is de kans op inbraken in de vooravond groter”, zegt Thomas Detavernier, communicatieverantwoordelijke PZ Vlas.

In Lendelede stond de politie met ploeg van de politiezone Vlas opgesteld langs de Rijksweg, vlak bij het kruispunt met de Hulstemolenstraat. In Lendelede voerde een team van tien agenten de controles uit. In de hele zone werden 72 agenten ingezet.

De controles hebben een preventief karakter en zijn gericht tegen het subjectief onveiligheidsgevoel, woning- en voertuiginbraken, grenscriminaliteit, voertuigenzwendel, drugs- en mensenhandel”, vervolgt Thomas Detavernier. “Tegelijkertijd worden er ook alcohol- en drugscontroles gedaan. Er volgen uiteraard nog dergelijke controles in de komende maanden. En omdat we rekening houden met de vlugge verspreiding van die controleplaatsen via de sociale media, blijven de politiepatrouilles niet de hele namiddag op dezelfde locatie staan.”

“Zou vaker mogen”

Burgemeester Carine Dewaele (CD&V) is blij met deze preventieve controles. “Veiligheid is ook voor Lendelede een prioriteit, ook al valt de criminaliteit in onze gemeente nog heel goed mee”, zegt ze.

Politiezone Vlas organiseert grootschalige anti-inbraakactie langs Rijksweg in Lendelede
© Frank

Niet alle automobilisten waren gelukkig als ze eventjes aan de kant moesten rijden voor een controle. Maar Bart Nollet uit Kuurne had daar dan weer helemaal geen problemen mee. “De politie zou dat nog veel meer moeten doen, want als je de weg op gaat met je wagen, moet je maar honderd procent in orde zijn”, zei hij.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier