Politiezone Vlas houdt nachtelijke overlastcontroles in Kortrijk

Redactie KW

Vrijdagnacht voerde de politiezone Vlas gerichte controles uit in enkele cafés, op fuiven en andere overlastgevoelige locaties in Kortrijk.

De politie controleerde café Ziggy’s, café Vera, Goody’s bar, en Reflex, de omgeving van het Pradopark, de omgeving van de Tolstraat en Conservatoriumplein, concertzaal De Kreun en het OC in Bissegem. Er werden in totaal 117 personen en een aantal voertuigen gecontroleerd.

De politie schreef 14 PV’s voor het bezit van cannabis, waarvan 5 op de fuif in Bissegem. De andere vaststellingen waren gespreid over de Vlasmarkt, Tolstraat, Grote Markt en de Reflex. De betrokkenen kregen hierbij telkens het voorstel om hun onmiddellijke minnelijke schikking van 75 euro meteen te betalen via de mobiele betaalterminal. Van de 9 gecontroleerde personen in het Pradopark was iedereen bekend bij de politiediensten. Op de grond werden ook 5 zakjes marihuana teruggevonden.

Op de meeste locaties verliepen de controles vlot en zonder incidenten, alleen in het Pradopark probeerden enkele gecontroleerde personen wat tegen te werken. In de nabije toekomst volgen er nieuwe overlastcontroles, aldus een persmededeling.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier