Politiezone Riho: “Roeselare-Antwerp is onze grootste operatie ooit”

Zaterdag kan KSV Roeselare de poort naar eerste klasse A openbeuken, maar dan moet het eerst Antwerp opzij zetten. © TD
Philippe Verhaest

KSV Roeselare en Antwerp maken zaterdagavond op Schiervelde uit wie naar de Jupiler Pro League promoveert, maar ook de politiezone Riho staat voor een stevige uitdaging. “De veiligheid in en rond het stadion garanderen, wordt onze grootste operatie ooit”, zegt Carl Vyncke.

Zowel in als rond het stadion zal de politiezone Riho niks aan het toeval overlaten. “We zetten een ordedienst in aan het Schierveldestadion, maar zullen ook zichtbaar aanwezig zijn in het stadscentrum”, legt communicatieverantwoordelijke Carl Vyncke uit. “Er is een perimeter ingesteld van aan de R32 – de Rijksweg -, tot aan de Noordlaan, Grote Markt, het Stationsplein en de Meensesteenweg. Als burgemeester Kris Declercq beslist dat mensen met een stadionverbod ook daar niet mogen komen, kunnen die administratief aangehouden worden.”

“Horecazaken kunnen dan weer zelf beslissen of ze zaterdagavond al dan niet de wedstrijd zullen uitzenden, geruchten over een mogelijk verbod zijn dus uit de lucht gegrepen.”

Aan het Schierveldestadion zullen de ordediensten ook met sproeiwagens, hondenteams en de cavalerie aanwezig zijn.

De fans van Antwerp FC zullen zaterdag in grote getale naar Roeselare afzakken.
De fans van Antwerp FC zullen zaterdag in grote getale naar Roeselare afzakken.© TD

Zowel aan het stadion als in het centrum van Roeselare zal Riho manifest aanwezig zijn. “We krijgen uiteraard de hulp van omliggende politiezones en de federale reserve en zullen zowel zichtbaar als in burger optreden. Riho is zaterdag sowieso in verhoogde staat van paraatheid, want dit is de grootste operatie ooit in de geschiedenis van onze politiezone. We staan klaar om de veiligheid te garanderen en hopen uiteraard om zo weinig mogelijk te moeten ingrijpen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier