Politiezone Riho investeert in vijf combi’s met ANPR-camera’s

© STEFAAN BEEL
Philippe Verhaest

De politiezone Riho neemt vijf combi’s in dienst die met een ANPR-camera uitgerust zijn. Daarmee is een investering van 860.000 euro over vier jaar gemoeid.

De politiezone Riho (Roeselare, Izegem en Hooglede) heeft op vandaag één voertuig met een ANPR-camera in dienst, maar daar komen nu in één klap vijf uitgeruste combi’s bij. “Een ANPR-camera stelt ons in staat om actief aan nummerplaatsherkenning te doen”, aldus korpschef Curd Neyrinck. “We opteren bewust niet voor statische camera’s op een vaste plaats, want met mobiele dragers heb je meer mogelijkheden. Het is efficiënter werken om niet wenselijk gedragen sneller te capteren.”

De ANPR-camera’s kunnen voor allerlei doeleinden gebruikt worden. “Zo kunnen we de bestuurders linken aan mogelijke criminele feiten of rijverboden, zien we meteen of de wagen al dan niet verzekerd is… De mogelijkheden zijn legio. Tegelijk blijven we de combi’s inzetten bij interventies.”

Met deze vijf nieuwe ANPR-camera’s komt het totaal op zes stuks. In juni 2017 worden nog eens twee combi’s met ANPR-camera’s uitgerust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier