Politiezone Riho controleert extra op gordeldracht en gsm’en achter het stuur

STAP-directeur Dirk Lievens, burgemeester Kris Declercq, schepen Griet Coppé en korpschef Curd Neyrinck gaan voor veilige schoolomgevingen. © STEFAAN BEEL
Philippe Verhaest

De start van het schooljaar is voor de politiezone Riho hét sein om extra controles op veilig verkeer uit te voeren. Zo wordt er nóg nauwer gelet op gordeldracht, gsm’en achter het stuur en het correcte gebruik van kinderzitjes.

In september en oktober worden er dagelijks acties uitgevoerd om gordeldracht, het juiste gebruik van kinderzitjes en gsm’en achter het stuur te controleren. “Bestuurders zijn nog altijd veel te veel met hun gsm bezig”, aldus korpschef Curd Neyrinck. “Dit is geen preventieve campagne, maar een repressieve. Wie we op gsm-gebruik betrappen, krijgt een onmiddellijke inning van 110 euro. Dat geldt ook voor fietsers. Jongeren tussen 16 en 18 jaar krijgen een minnelijke schikking van 120 euro voorgesteld.”

De boete voor het niet (correct) gebruiken van een kinderzitje bedraagt 165 euro, wie zijn gordel niet draagt, betaalt 110 euro. “We houden dagelijks toezicht aan scholen en op andere drukke locaties. In schoolomgevingen in de politiezone zullen we op piekuren – ‘s ochtends en bij het eindigen van de schooldag – ook controle op overdreven snelheid uitvoeren.”

Curd Neyrinck benadrukt dat Riho ook constant in overleg staat met de scholen om de pijnpunten aan te pakken. “Samen gaan we voor een duurzame en vooral veilige verkeerssituatie.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Roeselare en Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier